Cautati in site
Ceas PV

horoscop 2009 free online movies horoscop 2010 | horoscop saptamanal | horoscop zilic | horoscop |

Get Adobe Flash player
Etichete

Foto (2)
Porumbei reprezentativi (2)
Produse (1)
Rezultate 2010 (2)
SEZONUL 2011 (2)
Sezonul 2012 (1)
Uncategorized (1)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck and Luke Morton requires Flash Player 9 or better.

PREZENTARE

             

             Pasiunea pentru porumbei …

    Inca din cele mai indepartate orizonturi ale istoriei porumbelul a reprezentat un subiect de studiu si in acelasi timp un mister neelucidat intrutotul pana azi. El a fost prezent permanent in lume si este parte a evolutie ei, si intotdeauna a avut un rol si o misiune, in special cea de mesager(postas), exercitantu-si astfel capacitatea sa de orientare si fidelitatea sa fata de crescatorie.                        

      Avem aceasta pasiune inca din copilarie, pasiune care a dezvoltat si o stransa prietenie. Pe atunci pasiunea se rezuma la a creste porumbei si sportul cu porumbei era departe. Primii pasi in angajarea parumbeilor in cursa s-au limitat la judetele invacinate, iar punctul forte al acestei etape a fost angajarea puilor pana la Vama Veche, aproximativ 400 km, etapa destul de dificila, despre care crescatorii mai experimentati spun ca selecteaza serios porumbeii.

    Primele achizitii importante le-am facut in anul 2004 cand ne-am hotarat sa practicam sportul columbofil si nu doar sa crestem porumbei voiajori. Acest fapt a coincis cu inceputul unei prietenii cu domnul Costel Lupoi, un columbofil valoros, fapt demonstrat prin rezultate sustinute ani la rand. De la el avem cei mai valorosi porumbei, atat reproducatorii cat si cei mai importanti zburatori ai sai. Pe langa familia sa de porumbei am mai adus si porumbei de alti crescatori reprezentativi ai judetului Neamt, printre care: Festila Ioan, Spiridon Silviu, Petrache Florin,  Spanache Virgil , Munteanu Aurel si Atudosiei Adrian. La acestia s-au mai adaugat porumbei de la alti crescatori valorosi din tara: Olteanu Cosmin, Butucanu Stefan si Sofron Gheorghe,dar si din afara tarii: R. Hermes, G. Vandenabelle, Batemburg, New van Paesen. Majoritatea porumbeilor au confirmat prin rezultate notabile, insa noi consideram ca cei mai buni de pana acum sunt cei de la crescatori locali, porumbei reprezentativi pentru zona geografica in care locuim.

       Primul an in care noi am participat la concursuri a fost anul 2006, atunci cand s-au organizat concursuri numai in tara din cauza gripei aviare, an in care am obtinut mai multe locuri fruntase la nivel de judet pe ruta Vama Veche. Apoi a continuat intervalul 2007-2009 cand am participat la concursuri pe ruta Polonia impreuna cu judetele Bacau, Galati, Vaslui, Barlad si Iasi. Inca de la inceput au aparut rezultate notabile, realizand cu cinci porumbei norma la Fond in primul an de participare, iar in anul urmator patru dintre acestia au realizat Palmares  Fond. In acesti primi ani de participare la concursuri ne-am dat seama ca este nevoie de o atentie sporita si multa daruire pentru a avea rezultate. Speram ca sportul columbofil sa se dezvolte in continuare, sa fie mai accesibil tuturor categoriilor de pretendenti, si astfel, credem noi, ca va fi si conpetitia mai antrenanta si mai provocatoare.

          Dorim succes tuturor si suntem convinsi ca oricine poate invinge indiferent de cati bani a investit!

Parteneri site